Postrehy z Australian Open 2012

Rafael Nadal vs Lacko na Australian Open 2012

Postreh c.1

O dve hodiny si to po treti krat medzi sebou rozdaju Slovak Lukas Lacko a Spaniel Rafael Nadal. Bez prekvapenia, Rafa vedie vzajomnu bilanciu 2:0. Prvy krat vyhral presne pred dvoma rokmi na Australian open a druhy krat minuly rok v katarskej Dohe. Avsak tam mu nas Lacko v druhom sete ustedril kanara, nieco, cim sa asi vela hracov na okruhu popysit nemoze…

Obaja su vysoky 185 cm, obaja vazia 85 kilogramov. Rozdiel je akurat v tom, ze Rafa doteraz vo svojej kariere vyhral 46 turnajov a Lukas ziaden. Rafa susi na svojom konto v banke cosi vyse 45 milionov dolarov, Lukas zatial do svojho checkingu vlozil iba okolo 800 tisic…

Carolina Wozniacky na Australian Open 2012Postreh c.2

Ked Carolina Wozniacki vcera meskala na pozapasovu tlacovku po vyhranom zapase nad Gruzinkou Tatashviliovou, kazdy sa cudoval co sa deje. Carolina neskor pritomnym novinarom vsetko vysvetlila vtipnym sposobom ked povedala, ze po zapase niekde v satni zapotrosila svoju tenisovu tasku a uvedomila si, ze prist na tlacovku zabalena len v uteraku by nebolo najvhodnejsie… 🙂

 Postreh c.3

Suhlasim s nazorom tenisoveho maga Brada Gilberta. Zlta karta, potom cervena a nakoniec suspendacia pre francuzskeho umpairoveho rozhodcu, ktory v podstate hrubo ovplyvnil zaver dramatickeho zapasu 2. kola medzi Americanom Isnerom a Argentincanom Nalbandianom.

John Isner na Australian Open 2012Hra sa 5. set, je 8:8, podava John Isner s tym, ze David Nalbandian ma breakpoint. Isnerovo opakovane prvepodanie dopada pri stredovej ciare, lajnovy rozhodca krici out, no hlavny ho opravuje a vravi, ze to bolo eso. Zmateny Nalbandian skuma ciaru a po 21 sekundach od momentu kedy Isner podal ziada challenge, ktoru mu vsak francuzsky rozhodca odopiera tvrdiac, ze uz je neskoro. Isner si vzapati udrzi podanie a v dalsej hre brejkne Nalbandianovo a vyhrava 10:8…

Nalbadian na Australian Open 2012Nejde o to, ze ci mal francuzsky rozhodca pravdu ked vravel, ze je neskoro na challenge, lebo podla pravidiel ju musi hrac ziadat „in timely manner“. Ide o to, ze zaznam jastrabieho oka ukazal, ze Isnerovo podanie, hoci delovkove, ani len nelizlo ciaru, bol to jasny out, ktory lajnovy rozhodca na zemi videl, ale hlavny na stracej nozke svojej stolicky na pocudovanie vsetkych nie.

Extra postreh

Ana Ivanovic pochudla a s vytonovanymi svalmi to moze dotiahnut daleko… berte to ako fair warning…

Ana Ivanovič na Australian Open 2012

Autor clanku: Peter Krajnak
Foto:
Australianopen.org
Video: Live streaming

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*